U14
Topp1

Östers IF (04) - KFF U13 (170401)

Md 1024px  sters if logo.svg

Östers IF (04) - Kalmar FF
Resultat: 5-7 (1-2, 4-4)
tre perioder

På lördagseftermiddagen, den 1:e april spelade KFF 11-manna bortamatch mot Östers IF:s 04:or på Värendsvallens C-plan. Det var ett fantastiskt fotbollsväder, biltermometern stod på 18 grader när vi lämnade Kalmar.

Matchen i sin helhet blev en "öppen och svängig historia" där det var två lag som verkligen spelade fotboll. Det var smånätt passningsspel och ingen spelare ville slå bort bollen i onödan utan ville verkligen vårda bollen och vara konstruktiva när man hade den. Slutresultatet blev....5-7 i Kalmar FF favör! Det var verkligen två lag som prioriterade sitt anfallsspel denna aftonen. Publiken fick verkligen valuta för att man avstod att sitta hemma i solstolen eller påta i trädgården.

Ser vi på KFF:s spel, så fortsätter vi på inslagen väg. Där vi vårdar bollen, försöker vara rörliga och väldigt köpvilliga. Många fina kombinationer fick vi se, både när vi spelade oss ur pressade situationer och när vi skapade möjligheter i vårt offensiva spel. Ser vi på målens tillkomst så gör vi 6 spelmål och 1 på frispark. Öster gör 3 av sina mål på fasta situationer (3 frisparkar). Så ser vi på detta så släpper vi inte till så många spelmål, men vi tar med oss en lärdom att vara lite mer på tårna och noggrannare så vi inte drar på oss frisparkar. Men jag är nöjd med att vi skapar många fina chanser och gör spelmål, ofta med fart och med många spelare involverade, vi hade bud på fler mål när vi har ett skott i stolpen. En annan reflektion man kan göra är att vi vid tre tillfällen omgående replikerar på Östers mål. Vid deras 2-2 mål tar vi ledningen igen efter 4 minuter, vid deras 3-3 mål tar vi ledningen igen efter 2 minuter och när sedan Öster gör 5-5, så replikerar vi direkt efter 3 minuter igen. Det ser jag som en styrka som vi också ska bära med oss.

Vi kan notera att vi spelade matchen i 3x30 minuter och att vi orkade hålla ett bra tempo bägge lagen hela matchen igenom.

Vi tackar Öster för denna fina match, jag tror att bägge lagen tyckte det var en bra, trevlig match med två bra lag som säkert kommer att stöta på varandra många gånger framöver i både träningsmatcher såväl som i cuper.

Målen:
0-1, 13 min, Hugo L
0-2, 15 min, Eddie B
1-2, 26 min (frispark)
2-2, 34 min (frispark)
2-3, 38 min,Eddie B
3-3, 56 min (frispark)
4-3, 58 min
4-4, 59 min, Eddie B
4-5, 71 min, Olle S
5-5, 72 min
5-6, 75 min, Ville N
5-7, 86 min, Charles S


Ps. För framtida resor till C-planen, så skickar jag med adressen. Det är bara att knappa in Storgatan 90, Växjö i GPS... Ds

Md test gif 2
Md grasroten banners 250x120
Md index
Md sponsorhuset
Stöd Kalmar FF Ungdom
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub