U14
Topp1

Seger i LF Elite Cup!

Publicerad 2018-01-06 10:48
Img 0933
Efter en heroisk insats stod Kalmar FF:s fantastiska U-14 grabbar som segrare i 2018 år LF Elite Cup!

Kalmar FF U-14 genomförde turneringen på ett fantastiskt bra sätt, där lagarbete och taktiska direktiv varvades med individuella prestationer på ett mycket förtjänstfullt sätt.

Efter att i gruppspelet besegrat Halmstad BK (4-0) och Brommapojkarna (2-0) på torsdagen så var laget redan klart för kvartsfinal inför sista gruppspelsmatchen på fredag förmiddag. Torslanda IK och KFF delade på poängen (1-1). Det innebar att Torslanda gick segrande ur gruppen på 8-2 i målskillnad mot KFF:s 7-1, fler gjorda mål. Torslanda fick i sin tur en grupptrea i form av Sollentuna i sin kvartsfinal, medans Kalmar FF fick en gruppsegrare i form av toppseedade LB07. Tuffaste möjligaste motstånd mao. Efter en väl taktisk genomförd match, stod KFF som semifinalklara efter en välförtjänst seger med 1-0.

I Semifinalen visade det sig att det skulle bli Torslanda igen... återigen blir det en tuff match mellan två spelande lag, om än tt man såg att det var slitna spelare. Matchen blev tillknäppt och slutade 0-0 efter full tid så straffar skulle avgöra vilket lag som skulle gå till finalen, här hade KFF spelarna mer nerver under kontroll och vinner straffläggningen - Finalklara!

Vi laddade upp med kexchoklad, Mer och bananer för att få energi. Pratade om känslan vi hade när vi gick obesegrade genom turneringen i Norrköping i november, att vi orkar mer än vi tror och att njuta av att spela ytterligare en final! Finalen blev en taktisk batalj mellan lagen, med två trötta lag, så det var nog ingen publikmatch som bjöds. Men spännande var det, så under vissa stunder under matchen var det knäpptyst i Tipshallen. Men KFF vann den taktiska kampen och en individuell prestation av Olle S, som i slutsekundrarna av första halvlek gör 1-0, avgör hela turneringen till KFF:s fördel!

Kalmar FF har nu i två rak turneringar, med bra nationellt motstånd gått obesegrade och endast släppt in 2 mål på 11 matcher!

"Grabbarna gör återigen en fantastisk insats, där man jobbar för laget, tar till sig instruktioner utan att ge avkall på den individuella kreativiteten - grabbarna har en otroligt fin utvecklingskurva som vi kommer att fortsätta utveckla under 2018" (Göran Persson KFF U-14 huvudtränare)

Md fullsizeoutput 9af
Turneringens MVP!
Md test gif 2
Md grasroten banners 250x120
Md index
Md sponsorhuset
Stöd Kalmar FF Ungdom
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub